Klicka för lydnad

195 kr

Släng kopplet och börja tränna på riktigt

2552 i lager

Artikelnr: Spector Kategori:

Beskrivning

”Läderkryckan” är nästan lika beroendeframkallande som nikotin. Du vänjer dig vid att flytta runt hunden i stället för att begära att hunden gör det själv. Du fastnar i hjulspår där ryckandet nästan blir en reflex, oavsett vad hunden gör. Eftersom du med kopplets hjälp kan tvinga fram beteenden förleds du lätt att tro att hunden lärt sig något. Om du tränar utan koppel fastnar du aldrig i den fällan – du kommer alltid att se exakt vad hunden kan, och inte kan.

I den här boken får du lära dig att förmedla vad det är du vill på ett sätt som hunden förstår.

Morgan Spector, jurist från Arizona, har många års erfarenhet av traditionell lydnadsträning, både som instruktör och som tävlande i elitklass. Efter att han deltagit i ett seminarium med Karen Pryor – Skjut inte hunden! öppnades en helt ny värld för Morgan. Han slängde kopplet, strypkedjan, nypet i örat etc, och bestämde sig för att börja träna sina tävlingshundar operant. Ingen hade tidigare gjort det. Resultatet av hans erfarenheter finns samlade i den här bokserien – Klicka för lydnad I-III.

Den viktigaste av dem, enligt Morgan, håller du just nu i din hand. Det handlar mycket om ”flyt”. Hur viktigt det är att vissa grundläggande beteenden flyter innan man kan förvänta sig något mer komplext. IKEAS Ingvar Kamprad uttryckte det så här: ”Håller man bara ögat på öret behöver man inte bekymra sig om kronan”.